București, România, 2016

Autori: arh. Adriana FRUNZAarh. Sorin BLEANDAarh. Alexandru CSOMOS / SC MANOLE ZECE SRL
Finisaje pardoseală: Decor Floor CEE

 

Amenajarea spaţiului de birouri a trebuit să ţină cont de câţiva parametri: înălţimea mică, un spaţiu lung şi îngust şi o faţadă fragmentată din punct de vedere al raportului plin – gol.
Proiectul a vizat patru etaje şi a trebuit să răspundă cerinţelor a şapte firme care stau sub umbrela Lowe Group. Așadar, am căutat elemente comune care să dea unitate spaţiilor, dar şi accente punctuale care să le diferenţieze .
Rigurozitatea şi liniaritatea spaţiului este întreruptă prin linia frântă a plafonului de gips-carton şi prin tratamentul cromatic al pardoselii care se continuă pe pereţi şi tavane, diferit de la etaj la etaj.
Pentru a contura un spaţiu capabil să stimuleze creativitatea, ne-am luat ca puncte de plecare poveşti cu tâlc, ofertante din punct de vedere al creativităţii şi uşor recognoscibile: Alice în Ţara Minunilor şi Micul Prinţ.
Am optat pentru finisaje simple şi neutre din punct de vedere cromatic pentru spațiile de lucru deschise şi le-am folosit ca suport pentru spatiile eveniment in care am inserat elemente ce fac trimiteri la realitati alternative inspirate de cele doua povesti

 

http://www.anuala.ro/proiecte/2016/112/