București, România, 2016

Autori: arh. Ştefan Alberto BIANCOarh. Monica TRAŞCĂarh. Irina BUICĂarh. Mihai-Dan PAVELarh. Radu RĂCHIȚEANU / Prographic Architecture Studio

Furnizor finisaje de pardoseala: Decor Floor CEE

SKANSKA este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România și a fost o provocare pentru noi să realizăm pentru ei un headquarters care nu doar să asigure necesitățile desfășurării activității lor, ci mult mai important, să îi reprezinte.
Spațiul are un caracter puternic reprezentat prin multitudinea de texturi, forme și elemente de design specifice, fiind un mix de componente moderne, în contrast cu materiale primare. Astfel, în amenajare, s-au folosit ca elemente de design mai multe materiale de construcții comune, precum lemn, vată minerală, plasă de sârmă și chiar tuburi de copex sau izolație din cauciuc elastomeric. Acestea sunt astfel amplasate și integrate în design încât sunt transformate în elemente decorative de impact, care rezumă ideea de bază a conceptului.
Un element cu caracter puternic în design-ul spațiului este panoul cu cele nouă materiale de construcție aflat în proximitatea intrării, în spațiul destinat vizitatorilor, axat pe coridorul ce duce către sălile de întâlnire. Acesta rezumă esența conceptului și o reflectă prin simplitatea alcătuirii, din alăturarea materialelor cu utilizări diverse, într-un element unitar cu caracter decorativ.

 

http://www.anuala.ro/proiecte/2016/132/